Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

vrijdag 10 september 2010

Kantclub ETTERJEFKE 10 jaar

Op 4 september 2010 om 11 uur opende de tentoonstelling in de Keldermanszaal van het Mechelse stadhuis met een aantal toespraken:

José Tonnoeyr, de voorzitster van kantclub ETTERJEFKE aan het woord onder het goedkeurend oog van Jo Haazen, de ere-beiaardier van de stad Mechelen.

Schepen Nobels maakte deze tentoonsteling mogelijk en zorgde ook voor de steun van de stad Mechelen. Hij was de volgende spreker:

Schepen Nobels opent de tentoonstelling.Wim Hüsken luistert aandachtig.Foto: H.Vermeir
De schepen ontving drie jaar geleden ook reeds de Belgische Kant Organisatie en wordt stilaan een specialist in kant en Mechelse kant. Ook Jo Haazen de steunpilaar van de Klub zorgde nog voor een passend woord.
De stad had gezorgd voor een goed verzorgde drink voor de  aanwezigen.


Een van de tafels met Mechelse Kant, de "Queen of Laces", het kunstambacht dat Mechelen in de 18-de eeuw terug naam bezorgde en werk aan vele vrouwen. Foto: H.Vermeir

Bezoekers in de Keldermanszaal van het stadhuis. Foto: H. Vermeir
In de Keldermanszaal kwamen heel wat bezoekers opdagen. Een groep Spanjaarden met gids en ook een groep uit het Dendermondse  o.l.v. een Mechelse gids bezochten de tentoonstelling.

De tafel met gastenboek, Mechelse kKant, een kantkussen met een "etterjefke", de logofoto van de club en het overzichtsboek van 10 jaar.Foto: H. Vermeir
Het geheel was en samenwerkingsverband van : de stad Mechelen, de dienst Musea van de stad en de Kantclub Etterjefke.
Allen verdienen eeen pluim voor de prachtige tentoonstelling en de gelukte samenwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten