Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

dinsdag 22 maart 2016

Lente ... Islam geweld...andermaal *LENTE 

Wijd gespreide  muilen
draven,
als wit schuim
doorheen vers licht
groene paarden 
happen
gulzig snuivend
naar jong leven...

Alex TRESIGNIE

De bundel 'Eenvoud', p. 18, 
een Provençaalse suite, Sint-Pieters-Leeuw , 1996.

Deze derde bundel van de Lennikse poëet verwijst naar de globale toonaard van het werk: een duidelijk en ongekunsteld zoeken naar de essentie, naar het wezenlijke van de dingen.
De woordkeuze is helder en vanzelfsprekend, de gedachten zijn herkenbaar en toegankelijk. Inderdaad"Niets is mooier / dan pure liefde / van twee stenen / ze praten niet / ze weten".


Vandaag liet de terreurorganisatie van Islamorigine in de luchthaven van Zaventem en in de Metro 
in Brussel "onmenselijke" bommen ontploffen. 

Waar zijn die laffe politiekers gebleven die het na de feiten altijd zo goed weten... die Turkije miljarden toespelen... een land waar de president de sharia wil invoeren en de persoonlijke vrijheden afschaffen, dat land krijgt voorrechten om Europa vrij binnen te komen. Een land dat bewust gangsters van IS Europa binnenstuurt , onder één hoedje speelt met voorgaande en dan het geld. de bommen gebruikt om op de Koerden te gooien.

De Europese Unie en de Belgische regering waren op de eerste plaats  bezig met geld en het veilig stellen van hun EIGEN kiezersbelangen en niet met het belang van de bevolking.
Waar is de fierheid gebleven,van  die schijnbaar Vlaamse partij die in België de lakens probeert uit te delen ... waar is die ??? Het eerste wat ze deed was het afschaffen van diversiteit in cultuur om die te kunnen vervangen door Vlaamse Nationale belangengroepen...
Ook daar zijn de partijbelangen belangrijker dan die van de bevolking.

DIVERSITEIT in CULTUUR

Waar is onze fierheid gebleven???
Wij laten zomaar de cultuur van de eigen bevolking van de kaart vegen, dit is onszelf een mandaat geven om onszelf af te schaffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten