Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

vrijdag 13 augustus 2010

Kantclub ETTERJEFKE 10 jaar!


Na de tentoonstelling in de Midzeelhoeve I te SKW over Mechelse kant in het kader van de biënnale van Oidfa in 1998 namen José Tonnoeyr en Bertha Van Looy het initiatief om een kantclub op te richten.

Dit laatste was het gevolg van het groot sukses van voornoemde tentoonstelling die vele bezoekers lokte en een tiental bussen met mensen uit vele Europese landen, maar ook dames uit Japan, Canada en de V.S.A. kwamen op bezoek.
Ook vanuit de stad Mechelen was er belangstelling. Men zag terug in dat die Mechelse kant vooral voor het toerisme wel eens aantrekkelijk kon zijn. Men kocht zelfs terug Mechelse kant aan.

Voor de oprichting van de kantclub  werden ze aangemoedigd door de toenmalige conservator van de dienst musea en kregen ze steun  van stadsbeiaardier en direkteur Jo Haazen. Deze laatste stelde een lokaal ter beschikking in de Beiaardschool.
Op 1 september 2000 kwamen de leden van de kantclub  voor het eerst samen. Sindsdien klosten ze elke eerste vrijdagnamiddag om mekaar te helpen en te stimuleren bij hun hobby. Sedert 2009 komen ze elke eerste en derde vrijdag samen van september t.e.m. juni.
In de zomerperioden demonstreerden ze elke vrijdagnamiddag in het Museum Hof van Busleyden.
Tijdens  deze zomerperiode demonstreren ze op vrijdagnamiddag voor de eerste maal vanuit en in het Toeristisch Bureau in de Hallestraat; bij goed weder zijn ze te vinden op de banken in de buurt van Opsinjoor.

Door het voortzettenvan de Mechelse kanttraditie maken ze de "Kant in Mechelen en de Mechelse kant" bekend en dragen bij tot de toeristische aantrekkelijkheid van de stad.

De naam van hun club ETTERJEFKE verwijst naar een smal kantje.

U wordt verwacht in de Keldermanszaal (gelijkvloers) van het Mechelse stadhuis om de tentoonstelling te bewonderen en om van de demonstraties te leren van 13 tot 16 uur op 4 september2010.

Om hun webblog te bezoeken klik je de link van deze webblog aan, rechts boven op de openingspagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten