Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

zaterdag 11 juni 2011

Europese steun en boek voor Wintertuin/Ursulinen Onze-Lieve-Vrouw-Waver gemeente Sint-Katelijne-Waver

Op 23 mei nodigde de deputatie van de provincie Antwerpen uit om de 12de erfgoedgids  'Een kostschool met klasse. Het instituut van de Ursulinen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, centrum van katholieke moderniteit" voor te stellen in de St.-Ursulazaal en de Wintertuin van de gelijknamige school.

Zuster Lutgardis Nouwkens. Foto: H.F.E. VERMEIR

Er waren heel wat vooraanstaanden uitgenodigd en E.Z. Lutgardis, algemeen overste van de zusters ursulinen van OLVW,  had de taak om de verwelkoming te doen.

Op 20.05.2011 vernamen wij langs de pers dat voor de Wintertuin, dankzij de steun van de provincie Antwerpen  en vzw Kempisch landschap, met als diensthoofd Philippe de Backer  een subsidie van € 300.000 euro werd toegekend uit het Europees  Heritage Recycled-project (HERE)  een samenwerking van Kempens Landschap Engelse, Franse en Nederlandse partners.

Deputé Ludo Helsen aan het woord. Foto: H.F.E. Vermeir

De deputé had het over de  vereniging van de vzw Wintertuin en Kempens landschap om de toekomst van de site veilig te stellen.
Kempens landschap is de voortekker en projectleider in het "Heritage Recycled" (HERE)-project. Het uiteindelijk doel is om een internationaal overlegorgaan en werkmethode te ontwikkelen voor restauratie en herbestemming van cruciaal historisch erfgoed.
Voor dit project kan men rekenen op Europese steun uit het Europese subsidieprogramma Interreg 2 Zeeën. In totaalzal het projectrim 1,2 miljoen euro kosten, waarvan de drie partners de ene helft en Europa de andere helft zal betalen.


Mario Baeck stelt zijn boek voor. Foto: H.F.E. Vermeir

Aan de hand van een diapresentatie stelde Mario zijn prachtig boek voor:   "Een kostschool met klasse. Het instituut van de Ursulinen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, centrum van katholieke moderniteit" Een uitgaven van de provincie i.s.m. OKV.


Het boek is o.a. verkrijgbaar bij de vzw TOERISME  skw in 't Grom.


Foto: H.F.E. Vermeir

Er volgde nog een heel interessante uitleg in de Wintertuin, zoals hier te zien en in de omringende plaatsen.

De receptie erna zette de stijlvolle kroon op het gebeuren.


Referentie:

Uit de "Gazet van Antwerpen"'?), 20.05.2011.
Uit : "Toelichting door de heer Ludo Helsen, gedeputeerde voor cultuur, tijdens de voorstelling van de Erfgoedgids 'Een Kostschool met Klasse'."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten