Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

donderdag 20 maart 2014

De "Mechelsen Iemer" 2014 : Jean Aerts, laureaat
De voorzijde en achterzijde van de uitnodiging voor de feestelijke zitting  van de aanduiding van de laureaat 2014 voor de "Mechelse Iemer", door de Cultuurraad van de stad Mechelen op 19.03.2014 in de Salons Van Dijck. We zien hier de maneblussers druk bezig. Eén laat zelfs zijn emmer vallen van het verschieten. Het kunstwerkje ernaast dat feitelijk de Mechelse "iemer" is, geeft een beeld van het volkse gebeuren.Hierbij het prachtige programma waarin de 5 laureaten werden voorgesteld met er tussendoor enkele musicale  voorstellingen en en dans.


 Het optreden van de blues band "Brikkeljon" werd erg gesmaakt omdat ze een aantal Mechelse eigenaardigheden op een ludieke wijze in de belangstelling brachten:

't Manablusserslieke
Konijnekeutelblues
Reddeloos verloren
GAS-boetes
Brikkeljon blues

De proclamatie van de laureaat "Mechelsen Iemer" gebeurde door een afgevaardigde van het "Johan Stolzgenootschap", de winnaars van de voorgaande "Iemer"
De laureaat werd Jean Aerts, de carnavalprins en de duivelvrijwilliger doe het al van vele verenigingen.
Eén vrijwilliger en vier genommineerden in de bloemetjes gezet in twee jaar tijd. Dit lijkt mij vanuit "de stad" gezien het minimum minorum... Tijdens de voorstelling zagen we schepen Nobels en één gemeenteraadslid.De Leus en Harry Vermeir, ondervoorzitter van de Raad voor Cultuur van de provincie Antwerpen. De organnisatie van het gebeuren was heel fijn.Tijdens een "Stammtisch" van Servus werd Jean zelfs al tot koning gekroond. (dit was in de periode van Driekoningen 2013). Dit was de kroon van de taart van driekoningen, de gene die het stuk met de erwt had werd koning.

 In het eerste "Mechelse Smoelenboek" van Luc Perdieus vindt men meer over de laureaat.

Zie daarover meer op deze side. (12.12.2012)Geen opmerkingen:

Een reactie posten