Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

dinsdag 8 september 2015

Zo leefden de MENSEN van Sint-Katelijne-Waver in 1953 ca. Deel III


vervolg van voorgaande aflevering

Deze pagina berust op "Zo leeft Sint Katelijne Waver", geen vermelding van auteur, in: Zondagsvriend, magazine, nr. 28, 25 juni 1953, p.857 e.v.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROELS


" Over deze tijd ( in deze tijd van de mechanisatie) heeft de heer Roels zijn eigen idee...
   Dhr Roels die woont daar in de wijk Elzestraat (in de Groenstraat, rechtover de kerk St.-Augustinus) ... waar de kinderen niet te tellen zijn. De kinderen, dàt zijn de vrienden van hem die er zelf nog 14 in leven heeft en vergrijsde in dienst van de jeugd. Maar als een jonge kerel staat de 70-jarige nog in het volle leven als ere-hoof-inspecteur van het Lager Onderwijs, en is hij toch gewestelijk voorzitter  van de 'Kroostrijke Gezinnen'  van het arrondissement Mechelen, lid van de Hogere Raad van het Gezin, commissaris van de gevangenissen en algemeen voorzitter van de Katholieke Filmactie (censuur) in België. 
   Deze onvermoeide ijveraar van Familieleven werd zopas door Z.H. de Paus vereerd met het Ridderkruis in de Orde van St.-Silvester en daarmede zijn de vele verdiensten van deze lekenapostel weer eens duidelijk onderlijnd."

BULENS - FOLMAN" Minder in het openbaar werkt de familie Bulens-Folman. En dat is wel spijtig, want die twee zijn echte kunstenaars in het tapijtsteken. Men moet dat handwerk zien, zo sierlijk van tekening - werk van mijnheer die 15 jaar academie volgde- en zo rijk van kleur en kundig  van afwerking- dat doet mevrouw -, dat men er sprakeloos bij staat in deze tijd van mechanisatie."


Het volgend onderdeel gaat over tuinbouw en veiling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten