Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

zaterdag 18 juni 2016

VOETBAL: Waarvoor gaat België vandaag? Spelen tegen Ierland....ZE WONNEN MET 3-0Indien de coach er  in slaagt om afstand te doen van zijn dada's en om een goede mix van  spelers met  karakter en de creatieve spelers  op te stellen, zou het wel eens EEN NIEUWE BOOST kunnen geven met de ploeg op dit tornooi.

Laat ons hopen.

Stevenen de Belgen af op ...
Een pyrrusoverwinning is een overwinning die zoveel inspanning kost dat ze dezelfde uitwerking heeft als een nederlaag. Anders gezegd betekent het dat soms iets een overwinning kan lijken, terwijl het eigenlijk een verlies is; een "valse" overwinning. De uitdrukking is ontleend aan de veldslagen die Pyrrhus leverde tegen de Romeinen.

De Pyrrhus die hier bedoeld wordt, was koning van Epirus (nu een provincie van Griekenland). Hij verloor een groot aantal mannen in een tweetal gewonnen veldslagen tegen de Romeinen. Toen een van zijn generaals hem met zijn overwinning wilde feliciteren zou hij in woede zijn uitgebarsten en opgemerkt hebben "Nog één zo'n overwinning en ik ben verloren."(Wikipedia)


Nicolas POUSSIN, Pyrrhusoverwinning, http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/de-teevendeal-de-pyrrusoverwinning/

of op een  SPAANSE olé-OVERWINNING.

Het werd dit laatste. PROCIAT!!!


Quinarius van Caius Octavius Augustus reg 27 voor Chr.-14 na Chr. met op de keerzijde VICTORIA (godin van de overwinning) Afbeelding  (Bron: Google)

en nu Zweden en de "halve" god Zlatan, komen er aan..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten