Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

dinsdag 26 juni 2012

Anna Béber \ 7 augustus 2012 \100 jaarTijdens de feestelijke jaarvergadering van het Van Rompay-Davidsfondsgenootschap. Foto: H.F.E.VERMEIR


Terugblik: Anna BÉBER 90 jaar  PROFICIAT

Toen we de uitnodiging kregen van het Jozef van Rompay-Davidsfonds-Genootschap  vzw vernamen we dat de 14de jaarvergadering op 2.2.03 in het teken zou staan van de verjaardag van  Anneke.
In de Ursulazaal, tijdens de jaarvergadering, sprak de dochter van Anneke over het genootschap, Jos haar vader en haar moeder.
De eigenlijke viering had plaats in de Wintertuin. Daar voerde de vriend des huizes  Gaston Durnez het woord.

Anna werd op 7 augustus in 1912 geboren te Budapest (Hongarije). In 1924 kwam ze met 25 andere Hongaarse kinderen naar België in principe voor een periode van 6 maanden. De anderen gingen terug naar huis; zij  bleef. Ze  werd  goed opgevangen door juffrouw Van Reeth in de woning waar vroeger de familie Notelteirs resideerde, en waar Anna nu nog woont.
Zij huwde met Jozef Van Rompay, onderwijzer en heemkundige (+ 1987). Zij bracht twee flinke meisjes ter wereld Sara en Anouska,  nu volwassen vrouwen die ‘ons moeke’   nog steeds met de nodige warmte omringen.
Vanaf 1987 ontwikkelde zij een druk sociaal en cultureel leven. Zij bleef bevriend en  ontwikkelde vriendschap en hielp een aantal mensen zoals Paula Weyns en Madeleine Jacobs, zaliger gedachtenis. Zij straalt een zekere gemoedelijkheid uit en  draagt die ook uit. Zij besteedde haar beste krachten aan K.A.V. en K.B.G. , verenigingen waar ze door haar dynamiek dan ook een hele tijd voorzitter was.
Ook voor schilders  en tekenaars werd ze des te aantrekkelijker in haar vierde jeugd.

De viering in de Wintertuin kreeg de juiste sfeer door een Hongaars zigeunerensemble dat stemmige en authentieke volksmuziek en licht klassiek bracht, muziek waaraan we ons konden opwarmen. Daarop werd  een receptie aangeboden door het van Rompay-Davidsfonds-Genootschap en  de familie .
Anneke we wensen u nog veel creatieve en gezonde jaren omdat we er zelf ook nog plezier zouden aan beleven  en  om de 100 ook nog te  kunnen vieren.


Harry VERMEIR   Sint-Katelijne-Waver   25.02.03

*******************************************************************************************************************


Anna spreekt zelf de aanwezigen toe. Foto eigendom H.F.E. VERMEIROp 28 juni 2012 vierde de Seniorenraad van Sint-Katelijne-Waver  Anna voor haar komende 100 jaar. In de gemeenteraadszaal  werd ze ontvangen en toegesproken. Maar ook zij sprak in tegenwoordigheid van het RTV-tv-team een dankwoord uit.
De Voorzitter van de Seniorenraad en de burgemeester voerden het woord. Er werd een mooie bloementuil en een fantatisch grote wenskaart aangeboden. Daarnaast was er nog een stemmige receptie.


En tot besluit een foto van Anna 

Anna aan het woord tijdens de seniorenraad. Foto eigendom: H.F.E. Vermeir
12 augustus 2012

Woning van Anna op het dorpsplein van OLVW. Foto: H.F..E. VERMEIR
Hier zie je de woning waar Anna met Jozef Van Rompay woonde en waar ze nu nog verblijft.
In 2017 verblijft ze in het rusthuis "De Pauw" te OLVWAVER.

Op  zondag 12.08.2012 was er een plechtige viering in de  mis van 10u30 in de OLVWkerk van Waver.
Een viering met drie heren zoals mens vroeger zei. De pastoor hield bij deze gelegenheid een mooie toespraak in het kader van hoe komt het dat iemand 100 jaar wordt.

Daarna was er in de kerk een academische zitting. Gaston Durnez was de gastspreker en hij kaderde zijn "krolse" spreekbeurt in de sfeer van de Olympische Spelen. Er werd ook nog voorgedragen in het Hongaars en gezongen. Het Davokoor bracht een aantal stemmige liederen waarbij een aantal in alternerende samenzang naar  voor.

Daarna werd Anna in een cabrio naar de Wintertuin gevoerd.

Anna nam gedurende meer dan een uur gelukwensen in ontvangst. Foto: H.F.E.VERMEIR

Om te eindigen nog een mooie bloemtuil voor een uitzonderlijk leven dat niet altijd over rozen liep.P R O F I C I A T

en nog vele zachte jaren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten