Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

woensdag 2 juli 2014

Het kunstencentrum "de kweekelinghe vzw" opende op 21.06.2014 een volgende tentoonstelling met als thema: WO I, "de grooten oorlog"Op zaterdag om 14uur  in "Kunstencentrum De Kweekelinge" vzw, in hun ateliers in Vinkenhof, te OLV-Waver, de opening van een thematische tentoonstelling i.v.m. WO I.


Foto: H.F.E. Vermeir, juni 2014.
Arie Holscher , de voorzitter van het Kunstencentrum, kwam eerst aan het woord.
Hij schetste het ontstaan van deze thematische tentoonstelling in de brede historische context van de "Grooten Oorlog". Bemerk achter hem een aantal historische documenten die de algemene sfeer van de "Grooten Oorlog"goed weergaven. Achter hem een nieuw kunstwerk  en voor hem ligt de papaver, symbool van het oorlogsgebeuren van WO I.Foto: H.F.E. Vermeir, juni 2014.
Daarna kwam historicus Eddy Van Leuven aan het woord. Hij schetste op een bevattelijke manier de situatie van de forten in onze streek bij het begin van de oorlog. De wedervarens van de bevolking tijdens de oorlog  werden daarna verwoord.
Hij verklaarde de tentoonstelling voor geopend.

Renilde Bellens,Herdenkingspaneel WO I, foto: H.F.E. Vermeir
Op het IJzersite/ slagveld, zien we de papavers weelderig opschieten. De papavers waren de enige bloemen die er groeiden. Zij voegde er ook nog drie kruisje aan toe. En dan meer naar links het gedicht "In Flanders Fields". Een sfeervol werk. Heel de tentoonstelling stond aldus in het teken van WO I.


Nicole De Bruyn, het slagveld..., glaskunst. Foto: H.F.E. VERMEIR
Schepen Rnny Slootmans en Harry F.E. Vermeir, voorzitter van de sector erfgoed van de provincie Antwerpen waren aanwezig met een dertigtal genodigden.


De tentoonstelling WAS te bezoeken tot 29 juni 2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten