Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

maandag 20 april 2015

ARMENIËRS/ de menselijke waardigheid, het menselijk ras verdient beter.....* * *
PROBLEEMSTELLING met een aantal bedenkingen


TOEN AL 

Uit  het "Book of the King of Kings", getekend door Naggash Osman (?),gedateerd 1595-1597, Istanbul.

"In deze miniatuur paraderen Ottomaanse troepen voor een offensief tegen de Armeense stad Yerevan(toen al). De bevelhebber was de Turk Ferhad Pasha." . Blz. 457 in hierbij genoemd boek.

Het boek is een verheerlijking van de militaire campagne en verovering van de Armeniërs, op basis van het "Perzisch Book of Kings". Het werd opgesteld onder de directie van een Ottomaanse heerser.

OOK in de 20ste eeuw

Tussen 1914-16 verdwenen 970.000 Armeniërs,
 terwijl er voor 1915, 1.256.000 in de Turkse bevolkingsregisters stonden.
 Na 1916 waren er nog 284.000 Armeniërs over.
De Turken vermoorden ook in de periode van WO I aanzienlijke aantallen Arameeërs, Assyriërs, Chaldeeërs, Pontische Grieken en Syrische Arabieren. Maar het was al veel vroeger bezig. In 1876 viel het Osmaanse leger Bulgarije, dat toen tot hun grondgebied behoorde, binnen  om de bevolking te verplichten tot de Islam over te gaan. Zij die niet wilden werden op een schandalige wijze gebrandschat, gefolterd, verkracht, gedeporteerd en om het leven gebracht.

21 april 1876  Turkse troepen  brandschatten het Bulgaarse dorp Batak. Bron: Mary Evans Picture Library, London, in: Noël Barber, "De Sultans", p.142.


Het wordt tijd dat de wereldbevolking een geweten wordt geschopt over de gedragingen van de sultan, de Ottomanen en de Koerden gedurende hun wrede geschiedenis en vooral  in WO I.

En dan nog te weten dat de Duitsers het in WO II zouden herhalen t.o. de zwakke groepen in de samenleving, d.w.z. tegen de Joden, de zigeuners en de mensen met een blijvende handicap, Duitsers die dan natuurlijk niet pasten in dat ras van "uebermenschen".


Als we nu Poetin en IS bezig zien dan kunnen we ons vragen stellen over hun daden.

Durven we dat of is iedereen nog alleen bezig met geld  zoals die ceo die onlangs in de pers kwam met een jaarinkomen van 1,6 miljoen euro of 1600  euro per uur, terwijl een werknemer van zijn bedrijf  het moet doen met 5 euro per uur.
Ajja de belangstelling van die ceo  gaat er op de eerste plaats naar uit om zijn zakken te vullen
en daarna komt het welzijn van het bedrijf
en daarna komt dat de werknemers zo weinig mogelijk moeten verdienen en dat de vakbonden "zakken" zijn terwijl de grootste zak op de top zit.
Let op ik beweer niet dat alle ceo's zo zijn.

Als we zo verder blijven doen wordt deze prachtige wereld één groot tranendal van geweld en egoïsme...EEN AANTAL VRAGEN

Waarom hebben grote landen zo maar het recht om kleinere landen binnen te vallen en te zeggen dat dat gebied tot hun prerogatieven behoort  nadat ze eerst een deel van hun eigen bevolking verplicht hebben om in te wijken en daarna wordt die bevolking dan gebruikt om daar boel te maken? Dit alles omdat het grote land gebruik zou kunnen maken van grondstoffen of de invulling van één of ander strategisch doel.
Waarom helpt de Europese Unie Griekenland niet als het over het volk gaat, maar wel als het over egoïsme en kapitalisme gaat?
Laat ons toch maar niet vergeten dat Duitsland het grootste deel van Europa tweemaal onder de voet liep, grote gebieden verwoestte, denken we aan Ieper, van honderdduizenden mensen werd hun leven verwoest ....
Waarom werden die herstelbetalingen nooit volledig terugbetaald o.a. door de Duitsers maar ze eisen wel van andere landen hun geld op ...?
Waarom moet dat dan niet?
Juist omdat het over één van de vier grote landen van de Europese Unie gaat en die menen dat zij aan een ander kunnen opleggen waaraan zij niet moeten beantwoorden. Denk aan de overeenkomst met Turkije waarover "Dokters zonder Grenzen" Europa op de vingers tikt.
 Ook Frankrijk heeft boter op het hoofd, want na de Franse revolutie en de oorlogen van Napoleon werd onherstelbare schade toegebracht:
 aan eigendommen, bijvoorbeeld de verkoop van de kloosters als zwart goed,
aan  mannen die soldaat moesten spelen, denken we maar aan het verhaal van de "Loteling" van H. Conscience. Ook moeten we  41 boerenkrijgers vermelden  die in Mechelen werden gefusilleerd aan de Sint-Romboutskathedraal,
en aan het roerend patrimonium en de kunst van ter plaatste. 
Bijna alle waardevolle kunstwerken werden gestolen en in 90% van de gevallen niet teruggeven, maar die moeten wel nog altijd bijdragen tot de glorie van het Louvre of het museum van Rijsel. En dan moeten wij betalen om onze eigen kunstwerken te zien...

België moest om de Schelde open te krijgen wel een aanzienlijk bedrag betalen aan Nederland, hoewel de sluiting voor Belgische schepen en goederen tegen alle internationale rechtsregels was.

Foto: H.F.E. Vermeir

Deze mooie wereld van licht, mensen en natuur.
Maar toch zo fragiel.
Hierbij de Ginkgo biloba (de tweelobbige zilveren abrikoos) of Japanse notenboom of Japanse of Chinese tempelboom.

De Ginkgo biloba staat symbool voor: 
ONVERANDERLIJKHEID , HOOP, LIEFDE, TOVERKRACHT en een LANG LEVEN.
Ik zou hem aldus willen verbinden met het in stand houden en tot betere ontwikkeling brengen van de MENSELIJKE WAARDIGHEID.


OPLOSSING, maar daar is moed voor nodig

Waar is het "wereldgeweten" dat op een vergelijkende wetenschappelijke manier de structuur en de mechanismen van onderdrukking en intimidatie vanaf de beginfase onderzoekt, er een wetenschappelijk verslag van opstelt, het "wereldgeweten van de gemanipuleerde" mens,  en daar de nodige sancties tegenover plaats. Dit is de gordiaanse knoop die moet worden doorgehakt om de toekomst van de mensheid veilig te stellen en niet alleen de toekomst van een elite.

En als we de wereld nog in een goede richting willen krijgen moeten we de vijf grote landen die vetorecht hebben in de UNO dat recht ontnemen, want zij dienen daarmee meestal hun eigen belangen ten nadele van alle andere volkeren op de wereld.

ITE MISSA EST...Bronmateriaal:

Noel BARBER, "De Sultans", Fibula - Van Dishoeck, Bussum, 1973.
Jan ROMEIN, J. SUYS, e.a., "Nieuwe Geïllustreerde Wereldgeschiedenis", dl.VIII, Amsterdam, 1931.
"Standaard Encyclopedie", dl. 1,Standaard Uitgeverij Antwerpen, / Het Spectrum Utrecht, 1969. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten