Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

zondag 17 juli 2016

MECHELEN in oude AFFICHES , het MMT, het folklorefestival, de maneblussers, 'boven tonen'... *

1981: De teloorgang van het beroemde MMT zou hierna beginnen. De gebroeders Verreth, Thuur De Weert, Mandus De Vos e.a. maakten het theater groot. Ze speelden "Het Machtig Reservoir", "Het regent in mijn huis", "De Collega's" voor TV, enzovoort. Hun 25-jarig bestaan werd gevierd met een "groet feest oep de groete mêt". Daarna moest toneel overleven door alle slechte kanten van het leven te laten zien, het liefst naakt. En toen hebben ze maar " 't Arsenaal " gesticht dat met "horten en stoten" probeerde te overleven. Affiche: uit de verz. van Harry F.E. Vermeir
1981: " Negende Internationaal Folklorefestival" , sporthal Mechelen, aug. 1981.
Affiche: uit de verz. van Harry F.E. Vermeir
Op de toren van Busleyden wordt Opsinjoor opgevoerd, met eronder volksdans.
Folklore, volksdans was toen in. Te Katelijne-Waver was er jaarlijks één met de Volksdansgroep "Tijl Uylenspiegel", en ook te Bonheiden, en nog op vele andere plaatsen  in Vlaanderen.
Maar ook hier bleef het niet goed gaan en de wimpel werd overgenomen door "Servus", de vereniging van de Oostenrijkse volksmuziekvereniging.
1987: "Bloemen en Groentecorso", Mechelen, 13 september 1987. Affiche: uit de verz. van Harry F.E. Vermeir. Ontworpen naar analogie met de "Maneblusssers".2010: Muziekuitvoering: "boven tonen , donderklanken", 10 jaar torens aan de Dijle, 2 oktober 2010.
Affiche: uit de verz. van Harry F.E. Vermeir
Dit is een prachtige affiche in de stijl van het constructivisme.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten