Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

vrijdag 5 augustus 2011

Met OPEN SCHOOL naar de ZOO Planckendael : over OOIEVAARS, GIRAFFEN en slimme BONOBO's Op donderdag 4 augustus organiseerde OPEN SCHOOL MECHELEN voor haar leerlingen , kinderen en kleinkinderen een uitstap naar de zoo van Planckendael. Men kon met de wagen naar de parking van de zoo rijden, men kon aan het station Mechelen de bus nemen en men kon per boot van aan Coloma naar het dieren paradijs varen. Het was mooi weder en heel wat mensen grepen de kans.


Foto: H.F.E. Vermeir

 De LIKAMBOTé van de rederij Malinska lag klaar toen we daar goed op tijd aankwamen. Onder een schitterend blauwe hemel voeren we richting Leuven. Na een half uurtje varen kwamen we aan de achteringang van het park.Op het domein zagen we vele dieren die gewoon probeerden te doen en een massa jonge vaders en moeders met hun oogappels en grootouders met hun oorappels. De tussengeneratie ontbrak. Maar ik zag nog nooit zoveel kinderwagens allerhande.
Een beeld van de dieren nu:


De ooievaars, ca. 90 in getal waren alom tegenwoordig: in de lucht, in hun nest, in de bomen en op de grond. Zweven kunnen ze als geen ander, kleppen is hun manier om aandacht te trekken ...


Ook andere geluiden waren hoorbaar; het schreeuwen van de apen, het brullen van een leeuw, de grandioze stilte van de giraffen....

 
Foto van de webstek van de Zoo van Planckendael.
Giraffe Diamand bracht op 01 augustus 2011 haar tweede baby ter wereld. (zie boven) Het  jong kan zeker geen hoogtevrees hebben daar het bij de bevalling van ca. twee meter hoog naar beneden viel. Aan de kooi keken een massa kinderen en volwassenen toe.

Ook de Bonoboos stonden in de belangstelling. Aangezien mijn kleindochter onlangs haar totem verwierf bij de scouts  en dit Bonobo is, gingen wij op bezoek bij de mensapen.De bonoboos strijden mede naar de titel van "De slimste aap ter wereld". En als we ze zo bezig zien hebben Djanda, Louisoko, Habari, Lucuma, Lingoye, Lina en Vifijd veel kans.

Er waren ook nog de luipaarden de hertachtigen, de reptielen, de zebra's en zoveel meer.
Maar om 16u10 namen we de boot terug naar Mechelen. Het was een mooie dag, met dank aan de Zoo Planckendael en Open School Mechelen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten