Rozendaalweg

Rozendaalweg
ECHELPOELHOEVE, Rozendaalweg: landelijk / mooi / historisch, foto: H. Vermeir

dinsdag 5 oktober 2010

MECHELEN: O.-L.-Vrouwkoor

Het OLVrouwkoor luistert elke zondag in de kerk OLVrouw-o/d-Dijle de eucharistievieringen op.
Daar ik over dit koor niet veel vind op internet wil ik ze met dit bericht eer aandoen.

Zie ook: 27.03.2011: "Lentekriebels van de zangkoren: Kolor - Koraal -Vokalis"Het is zonder meer het beste koor van de stad Mechelen. Toch krijgt het onvoldoende waardering..

Het koor werd opgericht door Bob Peeraer, lange tijd de pastoor van de kerk , nu met pensioen maar nog steeds bij bepaalde gelegenheden voorganger.

Hierbij het gelegenheidslied, geschreven voor het  afscheid van Bob Peeraer als verantwoordelijke pastor van de parochie OLV-over-de-Dijle.
Bob de Bouwer, was in de tijd een kinderprogramamma op TV waarbij een Bob die in de bouw werkzaam was alles  en nog wat opknapte.

 Aan het orgel liet hij zich bijstaan door professionele organisten: Fil Denteneer, Willy Climan (orgelleraar aan het Brussels conservatorium) en  Laurent Van den Bergh, titilaris organist van St.-Pieter en vroeger muziekleraar aan het St.-Romboutscollege.
pam,pam ...
Na Bob Peeraer nam Urbain Van Asch de leiding van het koor over. Hij was dirigent van de Mechelse liedertafel en bezorgde het OLVrouwkoor een vaste plaats in het Mechelse en Vlaamse muziekleven.

In 1988 werdt Kris Wittewrongel, docent aan het Lemmensinstituut, organist.
Wannes Vanderhoeven, orgelleraar aan het stedelijk conservatorium, volgde op.

Foto: Kris LAMON


Hier zien we Wannes aan het orgel.

Kristel Verpoten, lerares koor en AMV (?) aan verschillende muziekacademies, volgde op en leidt nu het koor en laat het zingen op een uitzonderlijk hoog niveau.

Om te eindigen één van de glasramen van de kerk. In die glasramen werd  de muziek als het ware in abstracte vormen gegoten.


Foto: H.F.E. VERMEIR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten